Gefeminiseerde cannabis zaden

Mensen die nieuw zijn in de wereld van indica en sativa hebben mogelijk ook een vaag beeld bij het geslacht van deze veelzijdige plant. Zaden die op een natuurlijke manier worden verkregen - nadat een vrouwelijke plant door een mannelijke plant is bevrucht - zullen planten van beide geslachten voortbrengen. Er bestaat geen betrouwbare manier om vooraf te bepalen wat het geslacht wordt. Het is daarom gebruikelijk om meer reguliere zaden te ontkiemen dan het aantal planten dat wenselijk is (doorgaans twee keer zoveel), omdat er hoogstwaarschijnlijk een aantal mannelijke planten ontstaan. Bij gefeminiseerde soorten ontkiem je echter het aantal zaden dat wenselijk is, omdat deze zullen uitgroeien tot oogstbaar vrouwelijke planten. Met de introductie van deze nieuwe cannabis zaden werd het cultiveren van cannabis makkelijker dan ooit tevoren.

Hoe worden gefeminiseerde zaden gecreƫerd?

Elke cannabisplant heeft de genetische mogelijkheid om de voortplantingsorganen van beide geslachten te ontwikkelen, als onderdeel van een overlevingsmechanisme. Dit vermogen is een van de factoren die het mogelijk maakt dat cannabis zich succesvol kan aanpassen en kan overleven in klimaten over de hele wereld, zelfs in hele slechte omstandigheden. Het komt dus voor dat mannelijke planten vrouwelijke bloemen produceren zodat de plant zichzelf kan bevruchten, en er zaden komen die het voortbestaan van de soort verzekeren. Het komt zelfs nog vaker voor dat vrouwelijke planten mannelijke bloemen maken voor dezelfde reden. Deze fantastische overlevingstechniek wordt niet alleen door de plant gebruikt, maar is ook toegepast in het voordeel van een ieder die haar wil kweken.

Gefeminiseerde zaden komen voort uit vrouwelijke planten die zijn gedwongen om ook pollen te maken. Met deze pollen is een andere vrouwelijke plant bevrucht. De resulterende zaden bevatten dus geen mannelijke chromosomen, waardoor ze uitgroeien tot een plant met vrouwelijke groei-eigenschappen en vrouwelijke bloemen. Dit in tegenstelling tot de natuurlijke methode, waarbij een mannelijke plant een vrouwelijke plant bevrucht.

Het is belangrijk op te merken dat ten tijden van de ontwikkeling van deze techniek, men voor het stuifmeel een ras uitzocht met een genetische achtergrond die gevoelig is om hermafrodieten te produceren. Deze zijn namelijk gemakkelijker te stimuleren om banaan, mannelijke voortplantingsorganen te ontwikkelen. Helaas konden ze deze gevoeligheid ook doorgeven aan hun nakomelingen. Tegenwoordig zijn er echter aanzienlijke vooruitgangen geboekt in vrouwelijke cannabiszaad veredeling. Middels nieuwe technieken worden zelfs de meest onwillige hermafrodieten overgehaald om het vruchtbare gele stof te produceren.

Kies je taal