Mensen die nieuw zijn in de wereld van indica en sativa hebben mogelijk ook een vaag beeld bij het geslacht van deze veelzijdige plant. Zaden die op een natuurlijke manier worden verkregen - nadat een vrouwelijke plant door een mannelijke plant is bevrucht - zullen planten van beide geslachten voortbrengen.

Lees meer...

Gedoogbeleid

softdrugs zijn minder schadelijk voor de gezondheid dan harddrugs. Daarom gelden hiervoor soms andere regels. Zo worden coffeeshops die onder strenge voorwaarden wiet en hasj verkopen niet strafrechtelijk vervolgd. Dat is de essentie van het gedoogbeleid. Verkoop van wiet en hasj buiten coffeeshops wordt wel vervolgd.

Lees meer...

Grote vloei

Het is een dun stukje papier wat is te gebruiken om een voor een joint. Het papier is het grootste deel van het merk door de rijst of maïs.

grinder

Grinder

Een grinder of ook wel weed crusher is een meestal rond metaal of plastic apparaat om je wiet of hasj mee te vermalen. In de grinder zitten tandjes die er voor zorgen dat de inhoud vermalen kan worden. Door de grinder rond te draaien vermaalt u de inhoud.

Kies je taal