canna

Cannabis

Cannabis is afgeleid van de cannabis plant (cannabis sativa). Deze plant groeit voornamelijk in tropische en gematigde gebieden van de wereld. De cannabis plant kan in bijna elk klimaat groeien en wordt steeds meer geteeld door middel van indoor technologie.

Een van de belangrijkste werkzame bestandsdeel van cannabis is delta-9-tetrahydro- cannabinol, ook wel bekend als THC. Dit deel van de plant geeft je een high gevoel. De THC gehaltes kunnen natuurlijk per cannabis soort verschillen.

Cannabis wordt gebruikt in drie hoofdvormen: marihuana, hasj en hasj olie. Marihuana wordt gemaakt van gedroogde bloemtoppen en bladeren van de cannabisplant. Het is de minst krachtige van alle cannabisproducten en wordt meestal gerookt of verwerkt in eetbare producten, zoals koekjes en brownies. Hasjiesj wordt gemaakt van de hars van de cannabisplant, hierna wordt het gedroogd en in kleine blokjes geperst en vervolgens gerookt. Hasj olie, het meest potente cannabis product, is een dikke olie dat wordt gewonnen uit hasj. Ook dit wordt gerookt.

Cannabis wordt meestal gerookt via een zelf gedraaide joint (bekend als "gewrichten") of in speciale waterpijpen ( "hookahs").

Kies je taal