Bloeitijd

Dit refereert aan de tijd die voor een cannabisplant nodig is om tot volledig volgroeide bloemen te komen. Dit varieert per plantgeslacht en de groei omstandigheden. Ook is dit afhankelijk van het beoogde doel van de kweker. Een langere bloeitijd zorgt voor meer amberkleurige trichomen onder vergroting bekeken. De donkere verkleuring van de trichomen neemt toe met de tijd en een hoog percentage amberkleurige trichomen is verondersteld een sterke lichamelijke high te veroorzaken. Terwijl een lager percentage juist een mentale high zou geven.

BCD

Het BCD is de Bond van Cannabis Detailisten ,een overkoepelende organisatie van alle coffeeshop eigenaren. De wit – groene sticker die op elke ruit van een coffeeshop staat geeft aan dat die coffeeshop lid is van het BCD.

Blunt

Een blunt is een uitgeholde sigaar met wiet erin. Als je een blunt wilt draaien moet je als eerst een geschikte sigaar hebben, bijvoorbeeld de Swisher Sweets, Backwoods of de enige echte Dutch Masters! Bluntjes worden in de meeste gevallen puur gerookt, zonder toevoegingen van tabak. Het lekkere van een blunt is dat er verschillende variaties en smaakjes zijn, zoals cognac, chocola of aardbei –smaak.

baked

Baked

Als je op zn Engels 'Baked' bent, ben je aardig Stoned. De term komt hoogstwaarschijnlijk van een associatie tussen wiet en een verhoogde parnoia die degene leidt tot de gedachte zichzelf te bakken in een oven. Maar in het algemeen echter, betekent 'Baked' eerder dat je niet veel zin hebt om van de bank af te komen voor minimaal 20 minuten of langer.

Bud Bomb

Bud Bomb

De budbomb is een functionele wietpijp van zeer hoge kwaliteit. Deze pijp is gemaakt van rvs (roestvrij staal) en de binnenkant is zo gemaakt dat de rook wordt afgekoeld voor dat je de rook inhaleert. De budbomb is makkelijk schoon te maken, want hij is demontabel.

bong

Bong

Een bong wordt gebruikt om wiet of hasjiesj mee te roken. De bong is eigenlijk het dochtertje van de waterpijp die afkomstig is uit het Midden-Oosten. Het verschil tussen een bong en een waterpijp is dat de hals korter is en dat het gerookt wordt via de pijp zelf en niet via een verlengstuk. De bong heeft dan ook een klepgat die je los moet laten als je de volledige inhoud wilt inhaleren.

bigbud

Bud

Buds is een urban Amerikaans woord voor wiettop. De reden waarom de Amerikanen de wiettoppen bud noemen is omdat het compact en rond is. Dezelfde vorm als een kont (Butt).

Kies je taal