spacecake

Space Cake

Een space cake is een smeuïge cake waar hasj of wiet in verwerkt is. Deze cake wordt ook wel een eatables genoemd en kan je onder andere in de Nederlandse coffeeshops vinden. Je kan het ook zelf maken, maar dan moet je een goede verhouding hebben. Het effect kan verschillen met een normale joint, want de dosering is anders verdeelt. De spacecake is een goede aanrader voor mensen die wel het gevoel van een joint willen voelen, maar het liever niet willen roken.

Stoned

Het woord stoned komt voor uit het Bargoense taal wat afstamt van het Jiddisch, Hebreeuws en Romani. Deze “Geheime taal”wat we hedendaags straattaal noemen werd in het begin van de 20e eeuw veel gebruikt in de onderwereld of door rondreizende handelaars. Stoned is een uitdrukking voor een loom gevoel.

Lees meer...

saverette

Saverette

Een saverette is een koker waarin jij je niet opgerookte sigaret of jointje kan bewaren. Deze saverette is in de meeste gevallen gemaakt van kunststof. De saverette dooft je rookwaar binnen 5 sec en geeft geen geur af.

spice

Spice

Spice is een mengsel van kruiden dat via internet te koop is. Spice wordt gerookt vanwege het cannabisachtige effect. Deze effecten worden veroorzaakt doordat aan de kruiden synthetische (kunstmatige) cannabinoiden zijn toegevoegd. Deze synthetische cannabinoiden zijn inmiddels in een aantal Europese landen verboden.

Lees meer...

Softdrugs

Softdrugs (ook wel: lichte narcotica of lichte bedwelmingsmiddelen) zijn drugs waarvan sommige overheden, zoals de Nederlandse, vinden dat ze een toelaatbaar risico met zich meebrengen. De middelen staan genoemd op lijst II van de Nederlandse Opiumwet. Juridisch gezien is het bezit en vervaardigen van deze middelen strafbaar. In de praktijk wordt het in bezit hebben van deze drugs in kleine hoeveelheden niet vervolgd.

Lees meer...

Stash

Een stash is de hoeveelheid handelsvoorraad die een dealer in bezit heeft. In de coffeeshops hebben alle coffeeshopeigenaren een criteria voor hoeveel stash zij mogen hebben. In de coffeeshops mag dan ook niet meer dan 500gram handelsvoorraad liggen, zodra dit wordt overschreden dan wordt de eigenaar van de winkel vervolgd. De gevolgen hiervan kunnen van een waarschuwing naar permanent sluiten gaan.

Shatter

Wiet rokers die op zoek zijn naar een zwaardere highness, beginnen met het roken van “Shatter”. Een wiet geconcentreerde substantie wat een CBD gehalte heeft van 80 procent! Drugs wetenschappers weten niet zeker wat ze aan moeten met de nieuwe drug, een mooie, glazige substantie wat aanzienlijk nog sterker wordt als je het rookt. Dit is uitermate een marihuana derivaat en wordt dus wetenschappelijk niet gezien als schadelijk.

Lees meer...

Strain

Een strain is een specifieke variatie van de Cannabis plant. Er zijn veel verschillende strains ontwikkeld met de naam van de grower zelf. De namen voor de strains hebben meestal te maken met de omgeving of afkomst. Je moet in de Amsterdamse coffeeshops niet uit gaan van een naam, want een OG Kush kan bij elke Coffeeshop anders zijn. Veel mensen zijn geneigd om een strain een bepaalde naam te geven, waardoor zij het voor een hogere prijs kunnen verkopen.

sativa

Sativa

De Sativa is één van de populairste wiet strains die er is. De Sativa is snel te herkennen aan de grootte van de plant, dit komt omdat de plant oorspronkelijk dicht bij de evenaar groeit en hij hierdoor genoeg licht nodig heeft. De toppen zijn in de meeste gevallen rijk aan THC en vaak luchtig van structuur. Bij de Sativa is de productie hoog, maar het groei proces gaat wat langzamer dan een indica plant.

Kies je taal