tafelvoetbal

Tafelvoetbal

Tafelvoetbal is een amusementsport die voornamelijk gespeeld wordt in kantines, caf├ęs en andere sociale gelegenheden. Het spel wordt gespeeld in een klein stadium die 61cm breed is en 121cm in de lengte. De spelers in het veld zijn verdeeld in 4 linies wat bestaat uit 1 keeper, 2 verdedigers, 5 middenvelders en 2 voorhoedespelers. Er is een goal aan beide kanten van de tafel en twee gaten aan de zijde van het veld om te kunnen serveren na elke goal. Elk team of speler gebruikt de handels aan diens zijde om de bal naar de tegenstanders kan te krijgen. De tafel is zo opgedeeld dat je combinaties kan maken met de spelers op het veld. Het spelletje gaat al jaren mee en wordt gespeeld door jong en oud.

Objectief: Je speelt de game met twee handen en verdeelt je handen over de 2 van de 4 hendels aan de tafel. Het speel wordt door het aanvallende team altijd naar rechts gespeeld.

Game: Een normaal potje tafevoetbal gaat tot de 5 punten al hoewel er 10 punten op het scorebord staat. Hou je niet te veel vast aan de 5 punten, je kan gerust tot de 7,9 of 10 spelen. Wie 2 van de 3 of 3 van de 5 potjes gewonnen heeft is de kampioen.

Regels: Je kan de regels moeilijk maken of simpel houden.

- Bij de makkelijke regels gaat het er gewoon om dat je scoort aan de andere kant (keeper = 2 punten)

- Bij de moeilijkere regels gaat het er om dat je niet met de hendels draait, als je scoort serveert de andere partij. Wees vriendelijk en vloek niet tijdens het spel

Kies je taal