Trichomen

Trichomen bevatten de meeste cannabinoiden in de plant. Deze trichomen hebben een kristalachtige structuur die voor een vacht zorgen op de schutblad en bladoppervlakten van de plant. Deze trichomen lijken een beetje op kleine paddenstoelen.

Lees meer...

Torch

Een torch is een aansteker dat propaan verhit tot een grote, consistente vlam, doorgaans gebruikt voor het verwarmen van een rig. Deze unieke manier van het roken van cannabis concentraten wordt dabben genoemd.

thebull

In het begin van de jaren zeventig kwam Amsterdam met een nieuw verschijnsel: De Coffeeshop, het serveren van koffie, thee en ander soort dranken en tegelijkertijd wiet of hasj consumeren. Mellow Yellow kreeg de eer om de eerste te zijn in een oude bakkerswinkel op de Weesperzijde.

Lees meer...

thc

Tetrahydrocannabinol

THC werd in 1964 voor het eerst geïsoleerd door Raphael Mechoulam, Yechiel Gaoni en Habib Erdery. De eerste publicatie en daarmee ontdekking van THC was in 1964 in het “Journal of the American Chemical Society” en was genaamd “Isolation, structure and partial synthesis of an active constituent of hashish”. Meer onderzoeken volgden, tot werd beweerd dat THC het enige actieve bestanddeel was in marihuana. Dit klopt echter niet, cannabis bevat nog een 50-tal psychoactieve bestandsdelen.

Lees meer...

tafelvoetbal

Tafelvoetbal

Tafelvoetbal is een amusementsport die voornamelijk gespeeld wordt in kantines, cafés en andere sociale gelegenheden. Het spel wordt gespeeld in een klein stadium die 61cm breed is en 121cm in de lengte. De spelers in het veld zijn verdeeld in 4 linies wat bestaat uit 1 keeper, 2 verdedigers, 5 middenvelders en 2 voorhoedespelers. Er is een goal aan beide kanten van de tafel en twee gaten aan de zijde van het veld om te kunnen serveren na elke goal. Elk team of speler gebruikt de handels aan diens zijde om de bal naar de tegenstanders kan te krijgen. De tafel is zo opgedeeld dat je combinaties kan maken met de spelers op het veld. Het spelletje gaat al jaren mee en wordt gespeeld door jong en oud.

Lees meer...

tabak

Tabak

Tabak is een rookgoed die al heel lang gebruikt wordt door de mens. Tabak kan je op verschillende manier gebruiken, je kant het roken, snuiven en eten. Pruimtabak is een voorbeeld van hoe je het kan eten. Als je de tabak vermaalt dan snuift men het ook. De tabak wordt ook gebruikt als opvulling bij een joint.

Kies je taal