Marijuana

bud, ganja, grass, Mary Jane? Er zijn vele namen voor Cannabis en daar is marijuana ook één van. Marijuana heeft haar naam gekregen tijdens de Mexicaanse revolutie en heeft haar naam voornamelijk in de westerse wereld over gehouden.

Mescaline

'Mescaline' gemaakt van de knoppen (buttons) van de in Mexico groeiende Cactii Williamsonii. De buttons bevatten strychnine en moeten dan ook eerst uitgekookt worden. Net als bij psylocibine zijn de overwegende kleuren geel en rood, dit in tegenstelling tot het blauw en groen bij chemische hallucinogenen zoals LSD. Verder is het raadzaam bij een trip niet te veel vetten te eten, maar vooral vruchten en noten.

bong

Manieren van gebruik

Er zijn veel verschillende manieren om wiet of hasj te gebruiken. Je kunt hasj of wiet eten, roken en drinken. Het meest voorkomende is de ‘stick’ een normale joint gedraaid met een vloei en filter, deze rook je net als een sigaret. Wat mensen ook vaak doen is het roken via een bong daar rook je een grote hoeveelheid rook/wiet/hasj naar binnen via een pijp gevuld met water en houd je het voor enkele seconden binnen.

Lees meer...

Kies je taal