Aroma

Een 'Aroma' beschrijft de algemene geur van een plant of bloem. Veel voorkomende cannabis aroma’s zijn meestal earthy, citrus, fruitig en bio. Vaak is de aroma een goede indicatie van smaak. In de Amsterdamse coffeeshops is het ook niet raar als je even aan de bak met wiet toppen ruikt.

Amnesia

Amnesia Haze is één van de bekendste cannabis sativa soorten, deze veel verkochte wietsoort is zowat bij elke ‘stoner’ bekend. De naam Amnesia komt van het woord ‘geheugenverlies’ deze wietsoort heeft deze naam gekregen, omdat men een soort gelijke ervaring hebben na dat zij het gerookt hebben.

zaden

Autoflowering zaden

De autoflowering zaad voorziet van een gemakkelijke en lonende oogst van hoge kwaliteit cannabis, zonder een verandering in de lichtcyclus aan te brengen of het verwijderen van mannelijke planten.

Lees meer...

AHOJG-criteria

AHOJG-criteria

Door de procureurs-generaal opgestelde uitvoeringsregels onder welk regime een coffeeshop valt;

  • geen affichering (a)
  • geen harddrugs (h)
  • geen overlast (o)
  • geen verkoop aan jeugdigen (j)
  • geen verkoop van grote hoeveelheden per transactie

Lees meer...

ahojg

Het Achterdeur beleid

Een nog altijd groot probleem is de voorraad en het beleid voor de coffeeshops. Amsterdam of wel de stad van de cannabis heeft een vreemde regulering over de teelt en verkoop van wiet. De plant mag wel verkocht en geconsumeerd worden, maar de teelt ervan wordt niet geaccepteerd. Dit is een groot probleem aan het worden aangezien vrij veel coffeeshop haar deuren moeten sluiten. Dit betekend dat coffeeshops het drukker krijgen op een dag en zij daarvoor meer voorraad nodig hebben.

Lees meer...

Kies je taal